TijdLETS

TijdLETS Antwerpen Stad

Tijd spenderen aan elkaar schept een gemeenschap.

Doe mee en ontdek de kracht van wederkerigheid

Bij TijdLETS Antwerpen Stad draait alles om geven, ontvangen en gemeenschap. We geloven dat iedereen iets waardevols te bieden heeft, of het nu tijd, vaardigheden of vriendelijkheid is. Ons unieke systeem is gebaseerd op het principe van wederkerigheid - een eenvoudig idee met krachtige resultaten.

Hoe werkt het? Simpel. Je biedt je vaardigheden en tijd aan anderen aan, en in ruil daarvoor ontvang je hulp en ondersteuning wanneer jij dat nodig hebt. Voor elke dienst die je aanbiedt, verdien je tijdtegoeden die je kunt uitgeven aan diensten die door andere leden van onze gemeenschap worden aangeboden. Het draait allemaal om het delen van wat je kunt en het ontvangen van wat je nodig hebt.

Of je nu goed bent in klusjes, koken, advies geven of gewoon een luisterend oor bieden, jouw bijdrage maakt een verschil. En het mooie is: iedereen kan meedoen, ongeacht leeftijd, achtergrond of vaardigheden. TijdLETS Antwerpen Stad is een plek waar we samen bouwen aan een sterke, ondersteunende gemeenschap.

Dus waar wacht je op? Ontdek de kracht van wederkerigheid en deel, leer en groei met TijdLETS Antwerpen Stad. Samen maken we het leven een beetje mooier!

piano

Kan je me wat tips geven om dat nieuwe stuk in te studeren?

Kom kletsen in het kLETScafé!

Voor leden en voor niet-leden!

Regelmatig houden we een kLETScafé om te kletsen en kennis te maken. Dit gaat telkens door op een andere locatie in Antwerpen. Niet-leden zijn ook welkom en kunnen ter plekke meer info krijgen over onze werking. Leden worden per email verwittigd over plaats en locatie. Geïnteresseerde niet-leden kunnen het inschrijvingsformulier invullen en worden dan eveneens op de hoogte gehouden per email. Daarnaast zal plaats en locatie ook hier telkens op deze home-pagina aangekondigd worden.

Ik ben een alleenstaande moeder. Ik kan lekker koken en ik organiseer kinderfeestjes. Soms voelde ik me wat alleen. Ik moet met weinig zien rond te komen. Babysit kost geld, dus ik ging niet vaak uit. Via tijdLETS kook ik nu af en toe voor een feestje of receptie en ik hou leuke kindernamiddagen. In ruil komt Philip babysitten en krijg ik planten en struiken uit de tuin van Stef. Ik kan weer meer uit en ik heb vaker een leuke babbel.

Veroniek
boodschappen

Ik doe boodschappen voor je als je zelf niet kan of wanneer je ziek bent.

Ontmoet het handje, onze eenheid van tijdtegoed die ons verbindt en inspireert.

handje Als je je tijd en vaardigheden deelt door anderen te helpen, verdien je 'handjes' – een symbool van jouw vrijgevigheid en betrokkenheid. Deze 'handjes' kan je op hun beurt inzetten om de hulp te ontvangen die je nodig hebt. Zo weeft de handjes een web van wederzijdse ondersteuning en vriendschap tussen leden. Het is niet zomaar een valuta; het is een uitdrukking van onze gemeenschapszin en de waarde van elkaars bijdragen.

o

fietskoerier

Wie komt er vanavond mee een spelletje spelen?

tuingereedschap

Kom je me helpen in de tuin?

tuinieren
boodschappen

Help je me het hek te schilderen?

o

o

fietskoerier

Ik ben je fietskoerier! Ik breng je pakjes naar overal in Antwerpen Stad.

massage

Ik geef je een weldoende massage!

o

koken voor feest

Ik maak eten voor grote groepen!

feestje

Ik help je met het klaarzetten en opdienen op je feestje.

o

naaien

Je kan met mij komen naaien in mijn atelier.

theater

Wij komen graag theater spelen bij jou thuis in de living of in je vereniging.

o

o

rommelmarkt

Help je me met mijn kraampje op de rommelmarkt?

poes

Ik geef de poezen te eten wanneer je op vakantie gaat.

o